Persoonlijke groei

Persoonlijke groei
Inhoud
  1. Jezelf ontwikkelen
  2. Voorbeelden
  3. Grenzen verleggen

Soms worden er in een gemeenschapscentrum ook activiteiten gehouden die een positieve invloed hebben op je persoonlijke groei. Maar wat houdt persoonlijke groei eigenlijk in? Hoe kun jij je persoonlijke groei stimuleren? Het klinkt misschien allemaal een beetje zweverig, maar dat is het zeker niet. Eigenlijk kunnen we persoonlijke groei ook zelfontwikkeling noemen en dan vooral op vlakken die zich nog verder kunnen ontwikkelen om jouw doelen te bereiken.

Jezelf ontwikkelen

De kans is groot dat je in je huidige situatie nog niet al je dromen en doelen hebt bereikt. En dan hebben we het niet over hoeveel er op je spaarrekening staat. Het maakt niet als je dromen en doelen nog niet bereikt zijn, soms heb je daar gewoon wat meer tijd voor nodig. Het kan ook zijn dat de persoon die je nu bent, niet geschikt is om deze dromen en doelen te bereiken. Misschien moet je jezelf eerst verder ontwikkelen en prikkelen om hiervoor gereed te zijn. Je moet dus eigenlijk investeren in je persoonlijke groei.

Voorbeelden

Als je bijvoorbeeld een succesvolle spreker wilt worden, een die volle zalen kan boeien met iets wat je te vertellen hebt dan zal je jezelf hiervoor technieken moeten aanleren. Het kan natuurlijk zijn dat je een natuurtalent bent, maar de meeste mensen moeten toch eerst hun commutatieve vaardigheden ontwikkelen en hun spreekvaardigheid verbeteren.

Een ander voorbeeld is iemand die jarenlang overgewicht heeft en wil afvallen om van die kilo’s af te komen. De meeste mensen die dit serieus proberen, lukt het wel om kilo’s kwijt te raken maar uiteindelijk komen ze weer aan. In dit geval zou een persoonlijke groei kunnen betekenen dat je jezelf aanleert om een gezonde levensstijl hebben en een ander soort relatie ten opzichte van voeding. Je persoonlijkheid wat betreft voedsel moet dus eigenlijk veranderen.

Grenzen verleggen

Zo zijn er nog veel meer dingen waarbij een persoonlijke groei nodig is, de meeste mensen krijgen hier mee te maken. Het lijkt soms lastig maar je brein is veel krachtiger dan je denkt. Daarbij krijgen je hersenen iedere dag opnieuw nieuwe cellen die de oude vervangen en nieuwe ervaringen stimuleren deze groei. Door iedere keer grenzen te verleggen, voelen nieuwe dingen na een tijdje aan als normaal en heb je als mens dus eigenlijk een persoonlijke groei doorgemaakt.

Vergelijkbaar

Wat is een gemeenschapscentrum
Wat is een gemeenschapscentrum

Wat is een gemeenschapscentrum

Een gemeenschapscentrum is een sociaal-culturele ruimte. Bijna iedere gemeente heeft wel ruimtes...
Wat is mediation
Wat is mediation

Wat is mediation

Mediation is een begrip wat we steeds vaker horen. Mediation betekent conflictbemiddeling, wat...
Drukte in je hoofd vraagt om ontspanning
Drukte in je hoofd vraagt om ontspanning

Drukte in je hoofd vraagt om ontspanning

Veel mensen hebben een druk bestaan in deze snelle wereld. Werken, opvoeden, huishoudelijke taken,...
Wat zijn leuke ontspanningsmogelijkheden
Wat zijn leuke ontspanningsmogelijkheden

Wat zijn leuke ontspanningsmogelijkheden

Lekker een avond naar een theater kan voor ontspanning zorgen. Of je nu kijkt naar een opera, een...